Італійський бальзамічний оцет - що це таке? Для чого він використовується?

Рейтинг
Італійський бальзамічний оцет - що це таке? Для чого він використовується?

Італійський бальзамічний оцет — що це таке? Дізнайтеся про його користь для здоров'я!


Як можна використовувати італійський бальзамічний оцет у своїх стравах ми розповімо в цій статті?

Існує безліч різновидів оцту — винний, спиртовий, яблучний ... Однак не всі ще знають дивовижні властивості бальзамічного оцту. Цей продукт, названий «чорним золотом», який цінувався ще за часів Юлія Цезаря, що використовувався в італійській кухні роками й має характерний кисло-солодкий смак і неповторний аромат.

Згущений сироп бальзаміну змішують з винним оцтом і витримують в таких дерев'яних бочках як: ясен, дуб, вишня і каштан. Бочки з бальзамічним оцтом завжди повинні зберігатися в спеціальних кліматичних умовах.

Оригінальний італійський бальзамічний оцет

Для виготовлення 1 л. традиційного бальзамічного оцту потрібно приблизно 150 кг винограду. Термін дозрівання оцту становить мінімум 4 роки, а кращі сорти можуть витримувати й до 50 років.

Його історія довга, і вона була дуже популярною в 14 столітті. Бальзамічний оцет застосовували як засіб практично від кожної хвороби, наприклад мігрені, виразки шлунка, різновиди ерозій і так далі. Італійський оцет завжди був панацеєю від цих та інших захворювань і в деяких випадках був основою лікарських мікстур і засобів.

Його цінували за очищуючі властивості, оскільки він нейтралізував токсини та поліпшував кишкову флору. Цікаво, але він вважався одним з кращих протиотрут проти чуми.

Традиційний бальзамічний оцет який рецептура якого передавалася поколінями

В цей час цілющі властивості бальзамічного оцту відомі майже в усьому світі. Цей продукт знижує ризик захворювання атеросклерозу, покращує серцево-судинну систему і бореться зі збільшеним холестерином в організмі. Все це через величезну кількості мінералів, який він містить: калій, натрій, магній, кальцій і фосфор.

Італійський бальзамічний оцет прекрасний для спалювання жирових клітин у людей які стежать за своєю вагою. У спеціальних дієтах винна оцтова кислота прискорює вироблення ферментів яка спалює жирові відкладення.

Італійський бальзамічний оцет, це рай для наших смакових рецепторів.

Традиція говорить, що він повинен бути останнім інгредієнтом, який завершує бездоганність страви. Винятком лише можуть бути овочеві салати. У цьому випадку перед маслом обов'язково наливають бальзамічний оцет, щоб він певний час настоявся в продуктах і надав оригінальний смак і аромат. Цей продукт добре поєднується з:

  • Полуницею та іншими солодкими фруктами,
  • Морозивом,
  • Локшиною,
  • Рисом,
  • Фруктовими салатами,
  • Овочевими салатами,
  • Сирим м'ясом,
  • Вареним м'ясом,
  • М'ясом на грилі або смаженим м'ясом,
  • Сирами,
  • Вареними та сирими овочами,
  • Сирою рибою.

Гурмани, люблять смак кращого бальзамічного оцту, створюють різноманітні смачні страви з його додаванням. Різотто з мідіями, салат з полуницею та сиром моцарела, курка в соусі "Бальзамі ко" або яловичина в бальзамічному оцті з домашніми чіпсами є особливо вишукане в смаку.

Бальзамічний оцет хороша приправда для овочевих салатів

Багато людей використовують бальзамічний оцет як маринад для риби перед приготуванням. Оцет прекрасно поєднується з помідорами чері, перцем на грилі й смаженою морквою. Він також добре поєднується з яловичим філе і суші.

Бальзамічний оцет в косметиці

Італійський бальзамічний оцет використовується не тільки як доповнення до страв стандартного використання. Цікаво, але він також прекрасно підходить як інгредієнт у домашній косметиці! Переважно додають в тоніки для обличчя або маски, а також він є прекрасним засобом від вугрів який покращує колір обличчя.

Де купити кращий італійський бальзамічний оцет?

Ви можете знайти кращий бальзамічний оцет на ринку у перевірених магазинах, в яких є дуже широкий асортимент італійської продукції. Це стосується і магазину якісних продуктів Luxwood, який пропонує різні види бальзамічного оцту. У тому числі якісний і найбажаніший сорт цього продукту прямо з міста Модени.

Бальзамічний оцет — це першокласний італійський продукт. Кожен, хто цінує вишуканий смак Півдня, повинен спробувати його — і порадувати своїх гостей.

Щоб купити якісний та оригінальний італійський бальзамічний оцет, перейдіть в наш розділ сайту.

Приємних покупок як гуртом, так і в роздріб.

Переглядів: 4363
22.07.2020 00:00