Італійський бальзамічний оцет — що це таке? Дізнайтеся про його користь для здоров'я!
Як можна використовувати італійський бальзамічний оцет у своїх стравах ми розповімо в цій статті?
Існує безліч різновидів оцту — винний, спиртовий, яблучний ... Однак не всі ще знають дивовижні властивості бальзамічного оцту. Цей продукт, названий «чорним золотом», який цінувався ще за часів Юлія Цезаря, що використовувався в італійській кухні роками й має характерний кисло-солодкий смак і неповторний аромат.
Згущений сироп бальзаміну змішують з винним оцтом і витримують в таких дерев'яних бочках як: ясен, дуб, вишня і каштан. Бочки з бальзамічним оцтом завжди повинні зберігатися в спеціальних кліматичних умовах.
Для виготовлення 1 л. традиційного бальзамічного оцту потрібно приблизно 150 кг винограду. Термін дозрівання оцту становить мінімум 4 роки, а кращі сорти можуть витримувати й до 50 років.
Його історія довга, і вона була дуже популярною в 14 столітті. Бальзамічний оцет застосовували як засіб практично від кожної хвороби, наприклад мігрені, виразки шлунка, різновиди ерозій і так далі. Італійський оцет завжди був панацеєю від цих та інших захворювань і в деяких випадках був основою лікарських мікстур і засобів.
Його цінували за очищуючі властивості, оскільки він нейтралізував токсини та поліпшував кишкову флору. Цікаво, але він вважався одним з кращих протиотрут проти чуми.
В цей час цілющі властивості бальзамічного оцту відомі майже в усьому світі. Цей продукт знижує ризик захворювання атеросклерозу, покращує серцево-судинну систему і бореться зі збільшеним холестерином в організмі. Все це через величезну кількості мінералів, який він містить: калій, натрій, магній, кальцій і фосфор.
Італійський бальзамічний оцет прекрасний для спалювання жирових клітин у людей які стежать за своєю вагою. У спеціальних дієтах винна оцтова кислота прискорює вироблення ферментів яка спалює жирові відкладення.
Традиція говорить, що він повинен бути останнім інгредієнтом, який завершує бездоганність страви. Винятком лише можуть бути овочеві салати. У цьому випадку перед маслом обов'язково наливають бальзамічний оцет, щоб він певний час настоявся в продуктах і надав оригінальний смак і аромат. Цей продукт добре поєднується з:
Гурмани, люблять смак кращого бальзамічного оцту, створюють різноманітні смачні страви з його додаванням. Різотто з мідіями, салат з полуницею та сиром моцарела, курка в соусі "Бальзамі ко" або яловичина в бальзамічному оцті з домашніми чіпсами є особливо вишукане в смаку.
Багато людей використовують бальзамічний оцет як маринад для риби перед приготуванням. Оцет прекрасно поєднується з помідорами чері, перцем на грилі й смаженою морквою. Він також добре поєднується з яловичим філе і суші.
Італійський бальзамічний оцет використовується не тільки як доповнення до страв стандартного використання. Цікаво, але він також прекрасно підходить як інгредієнт у домашній косметиці! Переважно додають в тоніки для обличчя або маски, а також він є прекрасним засобом від вугрів який покращує колір обличчя.
Ви можете знайти кращий бальзамічний оцет на ринку у перевірених магазинах, в яких є дуже широкий асортимент італійської продукції. Це стосується і магазину якісних продуктів Luxwood, який пропонує різні види бальзамічного оцту. У тому числі якісний і найбажаніший сорт цього продукту прямо з міста Модени.
Бальзамічний оцет — це першокласний італійський продукт. Кожен, хто цінує вишуканий смак Півдня, повинен спробувати його — і порадувати своїх гостей.
Приємних покупок як гуртом, так і в роздріб.